Ik kom in beweging voor MS.

Marieke Vriends

( 20 km | Lid van team: Vriends )

Opgehaald

550
73% bereikt van mijn streefbedrag € 750

Nog te gaan:

Mijn moeder kreeg de diagnose MS op 24-jarige leeftijd. Een paar maanden nadat mijn broer en ik geboren waren. Ik heb haar dan ook niet gezond gekend helaas.

Zij heeft vele mogelijkheden gezocht om hier op de beste manier mee om te gaan en was een een inspiratie voor velen. "Onderzoek alles en behoud het goede", was haar motto.

"Ik bewonder je positieve levenshouding waardoor jij je ziekte hebt kunnen dragen. Daardoor was het ook voor ons makkelijker. Ik bewonder je doorzettingsvermogen om steeds terug te krabbelen na een tegenslag. Je dapperheid om grenzen op te zoeken en te moeten verleggen. Het maken en volgen van je eigen keuzen. Je hebt gezocht naar een betekenisvol leven en hoe jij daar invulling aan kon geven. Jij dacht niet in beperkingen, maar keek naar de mogelijkheden.

Ik heb van jou geleerd dat niets vanzelfsprekend is en ik ben dankbaar voor mijn goede gezondheid. Je hebt ons geleerd te genieten van de gewone en simpele dingen. En vooral het samenzijn. Af en toe eens uit de hectiek van alle dag te stappen en niet met alle winden mee te waaien. Door jou ben ik behulpzaam geworden en heb ik leren omkijken naar een ander. Helpen waar het kan en soms is alleen een luisterend oor al genoeg. En vooral: wat je geeft, krijg je terug"

Een stukje van mijn woorden aan haar op 6 april 2022, de dag dat haar sterfdag zou gaan worden. En uiteindelijk ook op haar uitvaart heb voorgedragen.

Beschikbare activiteiten:

  • 12 km
  • 20 km